Poradniki Wstrząsanie za pomocą szejkera

Wstrząsanie za pomocą szejkera

W tym filmie objaśniamy skuteczną metoda mieszania składników za pomocą szejkera.

Ta metoda jest konieczna jeśli w drinku używamy takich składników: syrop, śmietanka, białko (koniecznie!). Najprostszym szejkerem będzie klasyczny dwuczęściowy, składający się z kubka barmańskiego i szklanicy. Większości początkującym domowym barmanom dużą trudność sprawia otwarcie szejkerze po wstrząsaniu, ale po kilku razach (drinkach 😉 )  nabiera się wprawy.

Obserwuj nas:

10,149FaniLubię
10,439ObserwującyObserwuj
113,000SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

Niewinni czarodzieje 2.0 Powiśle – recenzja

Właściwie to długo nie wiedziałem, jak ugryźć ten temat; do recenzji zabierałem się jak pies do jeża sądząc, że po pierwszym wielkim...

Kwiaty jadalne, jakie wybrać i jak wykorzystać?

Kwiaty jadalne nie od wczoraj spotkać można na naszych stołach i to nie tylko w wazonach. Zazwyczaj kwiaty traktujemy jako ozdobę, a...

Elixir – recenzja

Właściwie to nie mogłem doczekać się, żeby podzielić się moimi wrażeniami z pobytu w bydgoskim Elixirze. Musiał jednak odstać swoje w kolejce...

Parter Whisky Vodka Cocktail Bar – recenzja

Bardzo lubię Toruń, swojego czasu dość często tu wpadałem, ale było to dawno temu, w czasach kiedy alkoholu jeszcze nie traktowałem bardzo...