Poradniki Wstrząsanie za pomocą szejkera

Wstrząsanie za pomocą szejkera

W tym filmie objaśniamy skuteczną metoda mieszania składników za pomocą szejkera.

Ta metoda jest konieczna jeśli w drinku używamy takich składników: syrop, śmietanka, białko (koniecznie!). Najprostszym szejkerem będzie klasyczny dwuczęściowy, składający się z kubka barmańskiego i szklanicy. Większości początkującym domowym barmanom dużą trudność sprawia otwarcie szejkerze po wstrząsaniu, ale po kilku razach (drinkach 😉 )  nabiera się wprawy.

Obserwuj nas:

Najnowsze:

Sababa – recenzja

Nie ma chyba w Polsce drugiego takiego miejsca, gdzie ulokowanych byłoby tak wiele barów, kafejek czy restauracji jak...

Cosmo bar – recenzja

Jeżeli jesteś osobą, która systematycznie odwiedza nowo powstające bary, wydaje Ci się, że jesteś koktajlowym aficionado i że znasz się na alkoholach oraz kulturze...

Pisco z Chile i jej chroniona nazwa pochodzenia

15 maja to dla Chilijczyków wielkie święto, jest to również bardzo ważna data dla wszystkich miłośników Pisco z Chile. W roku 2009 ówczesny rząd...

Scena 54 – Recenzja

Nie jestem fanem klubów. Chyba jestem już za stary, a może jeszcze za młody 😉 Tak czy siak, nie kręci mnie ten klimat – karki...