Artykuły Wspólne Drinkowanie w Kicie Koguta!

Wspólne Drinkowanie w Kicie Koguta!

Wspólne Drinkowanie w specjalnej odsłonie! Jakiś czas temu udaliśmy się do popularnego warszawskiego koktajl baru Kita Koguta, gdzie Kuba Kozłowski zdradził nam swoje tajniki przygotowywania drinków, a przede wszystkim omówił nie mniej ważną sztukę przygotowywania lodu. I pamiętajcie… jak będziecie w okolicy wpadnijcie do Kity 😉

Składniki potrzebne do przygotowania drinka:

  • 40 ml tequili anejo
  • 5 ml syropu cukrowego infuzowanego chilli
  • 2 dashe angostury
  • zest (skórka) z grejpfruta

Obserwuj nas:

Najnowsze:

Sababa – recenzja

Nie ma chyba w Polsce drugiego takiego miejsca, gdzie ulokowanych byłoby tak wiele barów, kafejek czy restauracji jak...

Cosmo bar – recenzja

Jeżeli jesteś osobą, która systematycznie odwiedza nowo powstające bary, wydaje Ci się, że jesteś koktajlowym aficionado i że znasz się na alkoholach oraz kulturze...

Pisco z Chile i jej chroniona nazwa pochodzenia

15 maja to dla Chilijczyków wielkie święto, jest to również bardzo ważna data dla wszystkich miłośników Pisco z Chile. W roku 2009 ówczesny rząd...

Scena 54 – Recenzja

Nie jestem fanem klubów. Chyba jestem już za stary, a może jeszcze za młody 😉 Tak czy siak, nie kręci mnie ten klimat – karki...