Drinki z Whisky Whiskey Sour - Przepis na Drink

Whiskey Sour – Przepis na Drink

Whiskey Sour

Whiskey Sour ma za sobą bardzo długą, barmańską historię, a z racji tego, że jest koktajlem powszechnie znanym i lubianym, bardzo łatwo znaleźć jego recepturę. W tradycyjnych przepisach, koktajl ten oprócz Bourbona, soku z cytryny i limonki oraz syropu cukrowego zawiera także kurze białko. Na mojbar.pl chcielibyśmy przedstawić Wam jednak niecodzienny, bo wegański przepis na Whisky Sour. Czy to w wersji tradycyjnej, czy w wersji wege, jesteśmy pewni jednego – Whisky Sour to rewelacyjny koktajl, o ile uda się odpowiednio zbalansować kwas i słodycz. Dlatego koniecznie trzymajcie się naszego przepisu! 😉 

Whiskey Sour – Przepis na Drink

  • 60 ml amerykańskiej bourbon whiskey
  • 10 ml soku z cytryny
  • 10 ml soku z limonki
  • 20 ml syropu cukrowego
  • opcjonalnie można dodać białko

Sposób przygotowania:
Do szejkera nasyp lodu i kolejno wlej składniki (w odmierzeniu dokładnych ilości pomocny będzie jigger lub miarka kuchenna). Następnie wszystko energicznie wstrząśnij i przelej do niskiego szkła. Ostatnim krokiem koktajlu doskonałego jest garnish! Jako dekoracji użyj wisienki koktajlowej i ćwiartki pomarańczy. Smacznego! Wskazówka: Jeżeli zdecydujesz się aby użyć białko z kurzego jaja, wlej je do szejkera razem ze wszystkimi składnikami. 

Obserwuj nas:

8,214FaniLubię
4,096ObserwującyObserwuj
85,800SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

St’ John Jazz & Wine – recenzja

Właściwie recenzję tego lokalu powinienem napisać w języku angielskim, gdyż z miejsca widać, że targetem jest tutaj zagraniczny turysta. Cóż się dziwić,...

PIERRE COLLINS – Przepis Na Drink

Pierre Collins to kolejna wariacja na temat klasyka, tym razem na koniaku. Ta aromatyczna lemoniada to idealny zamiennik orzeźwiającego Toma Collinsa, dla...

Metaxa – grecka „brandy” o bogatej historii. Jak pić i o co chodzi z tymi gwiazdkami?

Grecja to niewątpliwie kolebka cywilizacji zachodniej. Jej kultura, sztuka, mitologia, nauka czy filozofia wywarły ogromny wpływ na mieszkańców Starego Kontynentu. Członkowie...

Vermouth w dwudziestoleciu międzywojennym. Aperitivo w II RP?

Vermouth zwany jest dziś często ulubionym „winem barmanów”. Nie bez powodu, gdyż z kategorii win wzmacnianych to właśnie on jest najczęściej używany do...

Instagram: