What the Hell

Gin, wermut, likier morelowy, sok z limonki i syrop cukrowy… What the Hell? Nie, to nie pomyłka w przepisie. Zaufajcie nam, What the Hell to rewelacyjne połączenie smaków! Morela i syrop cukrowy nadają koktajlowi słodyczy, z którą idealnie kontrastuje kwaskowatość limonki. Wermut z kolei dodaje naszemu drinkowi nutkę wytrawności. Ten słodko-kwaśny koktajl jest idealną opcją na ciepłe, letnie wieczory.

***

What the Hell – Przepis

  • 40 ml ginu
  • 20 ml wytrawnego wermutu
  • 20 ml likieru morelowego
  • 10 ml soku z limonki
  • 10 ml syropu cukrowego

Sposób przygotowania:
Pierwszym krokiem jest schłodzenie kieliszka, w którym podasz koktajl – napełnij go lodem lub włóż do zamrażarki na kilka minut. Do szejkera nasyp lodu, a następnie wlej po kolei wszystkie składniki i wstrząśnij. Jeżeli nie posiadasz w domu szejkera, śmiało możesz zastąpić go dużym słoikiem. Wystarczy, że wsypiesz do niego lód oraz pozostałe składniki, zakręcisz i mocno wstrząśniesz (przez około 15 sekund). Przy pomocy sitka barmańskiego do schłodzonego kieliszka odcedź koktajl z szejkera lub słoika. Ostatnią rzeczą, którą musisz zrobić jest dekoracja koktajlu skórką pomarańczy… i gotowe! Życzymy smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here