Voodoo
Brzmi groźnie, ale nie bójcie się spróbować. Koktajl ten został stworzony przez Alex’a Kammerlina w 2002 w Londynie, a jego smak jest głęboki i naprawdę dobrze zbalansowany. Bogaty smak ciemnego rumu idealnie łączy się z sokiem jabłkowym i limonowym, które dodają do drinka nieco kwaskowości. Do tego odrobina słodyczy za sprawą słodkiego wermutu i syropu cukrowego i Voodoo jest gotowy. Nadal macie wątpliwości? Po prostu skosztujcie.
Voodoo – Przepis Na Drink
- 40 ml ciemnego rumu
- 20 ml słodkiego wermutu
- 80 ml soku jabłkowego
- 20 ml soku z limonki
- 20 ml syropu cukrowego
Sposób przygotowania:
Szejker wypełnijcie lodem. Dodacie wszystkie składniki. Za pomocą jiggera lub miarki kuchennej odmierzcie odpowiednie ilości. Pozwoli to zachować prawidłową recepturę i balans smaku koktajlu. Dokładnie zamieszajcie składniki i przelejcie do schłodzonego szkła. Tak przygotowany koktajl udekorujcie startym cynamonem. Właśnie stworzyliście Voodoo!