Artykuły The Hobbit Pub

The Hobbit Pub

Istnieje wiele barów inspirowanych pisarzami oraz ich dziełami. Jednym z nich jest The Hobbit Bar, położony niedaleko Southampton Univeristy przy Bevois Valley Road w południowej Anglii.

Jest to tradycyjny angielski pub, który został nazwany na cześć brytyjskiego pisarza i popularyzatora literatury fantasy – J. R. R. Tolkiena. Cały lokal składa się z dwóch barów i ogródka piwnego, a wejścia i spokoju na sali pilnuje sam … troll. Oprócz tego, że goście mogą napić się koktajli: Gandalfa, Froda, Aragorna czy Nazgula, szotów: Pippina, Saurona i Arweny, mogą również spróbować burgerów z Bag End. W The Hobbit Pub możecie posłuchać muzyki na żywo – występują zespoły międzynarodowe, lokalne, jak i krajowe.

Miejsce jest bardzo popularne wśród studentów (między innymi przez happy hour, które działa codziennie, do godziny 20), jak również mieszkańców. Atmosfera jest spokojna i bardzo przyjazna, a ceny nie są wygórowane.

The Hobbit Pub, Southampton

THE HOBBIT PUB
134 Bevois Valley Road, Southampton, Hampshire
Godziny otwarcia:
– poniedziałek – piątek: 16:00-3:00
– sobota: 12:00-3:00
– niedziela: 16:00-2:00

Obserwuj nas:

6,668FaniLubię
2,550ObserwującyObserwuj
36,881SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

Przepis na nalewkę z truskawek. Z czym pić? Jak zrobić samemu?

„Nalewka z truskawek pozwala zamknąć letnie słońce w butelce”.  To piękne sformułowanie w idealny sposób motywuje do robienia nalewek. Sztuka wytwarzania nalewek...

Nalewka z jeżyn – przepis na domową jeżynówkę. Jak zrobić i z czym pić?

Nalewka z jeżyn jest alkoholem wybitnym, eleganckim i dystyngowanym. Wynika to w dużej mierze z tego iż same jeżyny mają w sobie...

Nalewka z dzikiej róży. Jak zrobić w domu? Z czym pić?

Nalewka z dzikiej róży poza swoim wyjątkowym smakiem ma bardzo wiele do zaoferowania. Leczniczo wspomaga odporność organizmu, dlatego idealna jest do picia...

Przepis na domowy likier pomarańczowy. Z czym pić, do czego pasuje?

Likier pomarańczowy jest najczęściej wykorzystywanym likierem w drinkach. Nie ma drugiego takiego likieru, który by tak często występował we wszelkiego rodzaju przepisach....