The Big Easy

The Big Easy to koktajl pikantny i owocowy. Pokochają go fani imbiru i pomarańczy. Na pewno nie można o nim powiedzieć słowa „banalny”. Spróbujcie sami, my uwielbiamy!

***

The Big Easy – Przepis

  • 20 ml likieru Triple Sec
  • 40 ml likieru Southern Comfort
  • 80 ml soku z pomarańczy
  • Top up Ginger Ale

Sposób przygotowania:

Zacznij od przygotowania wysokiego szkła, w którym podasz drinka. Wypełnij go lodem i odstaw do schłodzenia lub wstaw do zamrażarki na czas przygotowania koktajlu. Do szejkera nasyp lodu, a następnie wlej trzy pierwsze składniki i energicznie wstrząśnij (w odmierzeniu dokładnych ilości pomoże ci jigger lub miarka barowa). Tak przygotowanego drinka przelej do schłodzonego kieliszka i na koniec dodaj Ginger Ale. Jako garnish idealnie nada się skórka pomarańczy.

Nie masz w domu szejkera? Wszystko da się zrobić! Użyj dużego słoika: nasyp do niego lodu, wlej odmierzone składniki (oprócz Ginger Ale), dokładnie zakręć i energicznie wstrząśnij. Następnie przelej koktajl do kieliszka, dodaj Ginger Ale i udekoruj.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here