Russian Spring

Russian Spring to bardzo smaczna wersja ponczu, która naszym zdaniem sprawdzi się nie tylko wiosną. Koktajl po raz pierwszy skomponował w latach 80-tych Dick Bradsel, który przyrządził go dla swoich przyjaciół. Naszym zdaniem Russian Spring znajdzie wielu wielbicieli.

***

Russian Spring – Przepis

  • 40 ml wódki
  • 10 ml likieru porzeczkowego
  • 40 ml soku z cytryny
  • 20 ml syropu cukrowego
  • 50 ml szampana lub wina musującego

Sposób przygotowania:

Do szejkera wypełnionego lodem wlej odpowiednie ilości składników. W odmierzeniu dokładnych ilości pomoże Ci jigger lub miarka kuchenna. Wstrząśnij składniki i za pomocą sitka barmańskiego odcedź do schłodzonego wcześniej kieliszka (bez lodu). Tak przygotowany koktajl udekoruj truskawką. Gotowe!

Podpowiadamy: Jeżeli nie posiadasz w domu szejkera, zastąp go dużym słoikiem. Do słoika wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i wstrząśnij (przez około 15 sekund). Następnie, tak samo jak w przepisie powyżej, odcedź koktajl do kieliszka oraz udekoruj.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here