Drinki z Pisco Pisco Pear– Przepis Na Drink

Pisco Pear– Przepis Na Drink

Ten koktajl zdecydowanie polecamy wielbicielom gruszek. Połączenie Pisco z owocem z polskich sadów i  słodko – korzennym smakiem anyżu sprawia, iż jest to koktajl idealny do skosztowania w okresie jesienno – zimowym.

Pisco Pear– Przepis Na Drink

  • 40 ml Pisco Blanco Reservado
  • anyż
  • 40 ml soku gruszkowego
  • 10 ml syropu gruszkowego

Sposób przygotowania:

Na dnie szejkera wygnieć anyż, następnie wlej pozostałe składniki i wstrząśnij całość z lodem. Odcedź koktajl (bez lodu) za pomocą sitka barmańskiego do schłodzonego kieliszka i udekoruj za pomocą anyżu. Smacznego!

Obserwuj nas:

Najnowsze:

Sababa – recenzja

Nie ma chyba w Polsce drugiego takiego miejsca, gdzie ulokowanych byłoby tak wiele barów, kafejek czy restauracji jak...

Cosmo bar – recenzja

Jeżeli jesteś osobą, która systematycznie odwiedza nowo powstające bary, wydaje Ci się, że jesteś koktajlowym aficionado i że znasz się na alkoholach oraz kulturze...

Pisco z Chile i jej chroniona nazwa pochodzenia

15 maja to dla Chilijczyków wielkie święto, jest to również bardzo ważna data dla wszystkich miłośników Pisco z Chile. W roku 2009 ówczesny rząd...

Scena 54 – Recenzja

Nie jestem fanem klubów. Chyba jestem już za stary, a może jeszcze za młody 😉 Tak czy siak, nie kręci mnie ten klimat – karki...