Drinki z Whisky Penicylina – Przepis Na Drink

Penicylina – Przepis Na Drink

Ten słynny koktajl z 2005 roku został stworzony przez Sama Rossa w nowojorskim Milk&Honey. Połączenie szkockiej, imbiru, miodu i cytryny to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Może nie uleczy, ale z pewnością umili Wam chwilę. Klasyczne połączenia zawsze się sprawdzają, dlatego jego popularność zupełnie nas nie dziwi. 

Penicylina – Przepis Na Drink

  • whisky szkocka – 50 ml
  • sok cytrynowy – 30 ml
  • miód – 15 ml
  • cząstka imbiru

Sposób przygotowania:

Na dnie szejkera wygnieć świeży imbir do uzyskania soku. Następnie wrzuć kilka kostek lodu i wlej pozostałe składniki. Całość energicznie wstrząśnij i za pomocą sitka barmańskiego odcedź do niskiego szkła wypełnionego świeżym lodem. Smacznego!

Obserwuj nas:

10,304FaniLubię
10,439ObserwującyObserwuj
120,000SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

Bourbon – Legendarny trunek Ameryki. Część 3

Bourbon – etapy produkcji, prohibicja w USA oraz Tennessee Whiskey Drogi czytelniku, przed Tobą trzecia i zarazem ostatnia część...

Rozpici celebryci, czyli jak zaopatrzyć się na lata

Za wieloma znanymi markami alkoholi kryją się znani nam celebryci, którzy po osiągnięciu szczytu kariery zaczęli podbijać rynek alkoholowy. Większość jest jedynie...

El Botellon – recenzja

Kiedy na początku XXI wieku (brzmi trochę jak „w zamierzchłych czasach”, a tak naprawdę chodzi o okres jakieś 15 lat temu) powstawały...

Pimento – czyli czym jest allspice likier, jak zrobić samemu i jak wykorzystać w drinkach?

Pimento to dusza koktajli TiKi. Jeżeli ktoś jest smakoszem drinków na rumie to na pewno spotkał się z tą nazwą i prawdopodobnie...