Passion Fruit Margarita

Passion Fruit Margarita jest owocową siostrą klasycznej Margarity. Oprócz tradycyjnych składników, czyli tequili, cointreau i soku cytrusowego, uzupełniona jest o syrop cukrowy i puree z marakuji. Dzięki dwóm dodatkowym składnikom, koktajl Passion Fruit Margarita nabiera naturalnej słodyczy i owocowego aromatu. Podczas przygotowania drinka Passion Fruit Margarita mamy do wyboru dwie opcje: skorzystać z gotowego puree lub wykonać je samodzielnie. Jak to zrobić? Już podpowiadamy!  Odpowiednio przygotowany owoc należy wrzucić do pojemnika i wygnieść muddlerem (lub zblendować), a jeżeli lubicie słodycz w koktajlu możecie dodać łyżeczkę miodu. Dodatkowo, jeżeli nie boicie się eksperymentować, spróbujcie puree z dodatkiem cynamonu lub imbiru. Życzymy powodzenia! 

***

Passion Fruit Margarita – Przepis

  • 40 ml srebrnej tequili
  • 10 ml cointreau
  • 10 ml soku z limonki
  • 10 ml syropu cukrowego
  • 20 ml puree z marakuji

Sposób przygotowania:
Koktajl podajemy w schłodzonym szkle, dlatego zacznij od wypełnienia kieliszka lodem lub wstawienia go do zamrażarki na kilka minut, a następnie przygotuj szejker i wszystkie składniki. Do odmierzenia dokładnych ilości użyj jiggera lub miarki kuchennej. Do szejkera wypełnionego lodem wlej wszystkie składniki i energicznie wstrząśnij. Za pomocą sitka barmańskiego odcedź tak przygotowanego drinka do schłodzonego kieliszka. Jako dekoracji użyj ćwiartki limonki. 

Podpowiedź: Szejker możesz zastąpić dużym słoikiem. Wsyp do niego lód, następnie wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i wstrząśnij. Kolejne kroki powtarzaj tak samo, jak w przepisie powyżej. Smacznego!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here