Ole

Ole to koktajl w hiszpańskim klimacie. Brandy, licor 43 oraz sok pomarańczowy bardzo dobrze się uzupełniają i tworzą razem cytrusowy smakołyk. Polecamy wszystkim spragnionym.

***

Ole – Przepis

  • 40 ml brandy
  • 20 ml likieru Licor 43
  • 30 ml soku pomarańczowego

Sposób przygotowania:

Zacznij od przygotowania kieliszka, w którym podasz koktajl. W celu schłodzenia wstaw go do zamrażarki na kilka minut lub wypełnij lodem i odstaw na czas przygotowania drinka. Do szejkera nasyp lodu, a następnie wlej do niego wszystkie składniki. Za pomocą jiggera lub miarki kuchennej odmierz odpowiednie ilości, co pozwoli Ci zachować prawidłową recepturę i balans smaku koktajlu. Całość energicznie wstrząśnij i za pomocą sitka barmańskiego odcedź do schłodzonego wcześniej kieliszka (bez lodu). Udekoruj koktajl za pomocą cząstki pomarańczy. Jeżeli nie masz w domu szejkera, zastąp go dużym słoikiem.  Do słoika nasyp lodu, wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i energicznie wstrząśnij. Resztę kroków już znasz.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here