Drinki z Likierem Margarita - Przepis na Drink

Margarita – Przepis na Drink

Wszystkim tym, którzy nie mogą się doczekać Wspólnego Drinkowanie radzimy przygotować tego orzeźwiającego, pysznego, upajającego drinka już dziś – mrożoną Margaritę! Zazwyczaj w recepturach na zmrożonego drinka margarita używa się profesjonalnego blendera lub granitora, ale z naszym przepisem wystarczy domowa zamrażarka. Jeżeli chodzi o smak to postawiliśmy na wiśnię, cynamon i bazylię – odważne, ale wyborne połączenie!

Margarita mrożona – Przepis na Drink

  • 80 ml tequili infuzowanej cynamonem  (lub klasycznej srebrnej)
  • 40 ml likieru pomarańczowego (triple sec)
  • 40 ml puree z wiśni
  • 120 ml wody mineralnej
  • do dekoracji: świeża bazylia

oraz

  • kieliszek na drinka
  • jigger lub miarka kuchenna
  • zamrażarka do schłodzenia szklanki
  • woreczek strunowy
  • mieszadełko lub łyżka

Sposób przygotowania:
1. Do szklanicy lub wysokiego słoika za pomocą miarki wlej 80 ml tequili infuzowanej cynamonem (Zobacz przepis: INFUZOWANIE – SMAKOWY ALKOHOL), jeśli takiej nie posiadasz doskonale sprawdzi się klasyczna srebrna tequila.
2. Następnie dodaj 40 ml likieru pomarańczowego (również znany jako triple sec), 40 ml przecieru z wiśni oraz 120 ml zwykłej wody mineralnej.
3. Wszystko dokładnie zamieszaj łyżką i ostrożnie przelej do torebki strunowej. Postaraj się by przed zamknięciem w torebce pozostało jak najmniej powietrza.
4. Umieść torebkę z miksturą w zamrażalce (na płasko) na minimum 8 godzin. Można oczywiście pozostawić ją na dużo dłużej i zawsze mieć pod ręką (tzn. w zamrażarce) gdyby wpadli niespodziewani goście.
5. Po odpowiednim czasie wystarczy wyjąć torebkę z zamrażarki i przelać jej zawartość do kieliszka na drinka.
6. Wierzch drinka udekoruj listkami bazylii.
7. Smacznego! Twój drink Margarita z tequilą i wiśniami jest gotowy!

W naszej bazie przepisów znajdziesz wiele wariacji na temat drinka Margarita. Zobacz przepis na drink Margarita: 

Obserwuj nas:

9,303FaniLubię
8,430ObserwującyObserwuj
101,000SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

Mała Sztuka – recenzja

Rok rocznie jestem pod coraz większym wrażeniem Gdańska. Miasto, przynajmniej, jeżeli chodzi o kwestię gastronomiczną, rozwija się w zawrotnym tempie. Z roku...

Bourbon – Legendarny trunek Ameryki. Część 1

American Whisky – pochodzenie, historia, narodziny oraz podział. Często spotykam się z pytaniem: „Czy bourbon to whisky?” Tak, zdecydowanie....

Paloma nad Wisłą – recenzja

Zazwyczaj wchodząc do nowego lokalu najpierw zwracamy uwagę na wystrój, muzykę, czy zaopatrzenie baru (choć w tym ostatnim wypadku może to tylko...

Ray – recenzja

Ray to kolejny koktajlbar, który odwiedziłem podczas mojej krótkiej wizyty w Szczecinie. Usytuowany jest w kamienicy w samym środku rozrywkowej części zachodniopomorskiej...