Kamaniwanalaya

Kamaniwanalaya to koktajl o nazwie trudnej do wypowiedzenia,  zwłaszcza po jego wypiciu. Komponujemy go na bazie rumu i likieru migdałowego. Sok z ananasa nadaje mu nieco tropikalny klimat, co szczególnie sprzyja kosztowaniu go podczas egzotycznych wakacji.

***

Kamaniwanalaya – Przepis

  • 20 ml białego rumu
  • 20 ml ciemnego rumu
  • 20 ml likieru migdałowego
  • 80 ml soku ananasowego

Sposób przygotowania:

Do szejkera nasyp pokruszonego lodu, a następnie kolejno odmierz i wlej wszystkie składniki. Całość energicznie wstrząśnij (około 10-15 sekund) i odcedź do niskiego szkła wypełnionego świeżym lodem. Życzymy smacznego! Wskazówka: Jeżeli nie posiadasz w domu szejkera możesz śmiało zastąpić go dużym, zakręcanym słoikiem. Słoik wypełnij lodem, wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i energicznie wstrząśnij. Resztę kroków powtórz tak samo jak w przepisie powyżej.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here