Drinki z Likierem Kamaniwanalaya - Przepis Na Drink

Kamaniwanalaya – Przepis Na Drink

Kamaniwanalaya

Kamaniwanalaya to koktajl o nazwie trudnej do wypowiedzenia,  zwłaszcza po jego wypiciu. Komponujemy go na bazie rumu i likieru migdałowego. Sok z ananasa nadaje mu nieco tropikalny klimat, co szczególnie sprzyja kosztowaniu go podczas egzotycznych wakacji.

Kamaniwanalaya – Przepis Na Drink

  • 20 ml białego rumu
  • 20 ml ciemnego rumu
  • 20 ml likieru migdałowego
  • 80 ml soku ananasowego

Sposób przygotowania:

Do szejkera nasyp pokruszonego lodu, a następnie kolejno odmierz i wlej wszystkie składniki. Całość energicznie wstrząśnij (około 10-15 sekund) i odcedź do niskiego szkła wypełnionego świeżym lodem. Życzymy smacznego! Wskazówka: Jeżeli nie posiadasz w domu szejkera możesz śmiało zastąpić go dużym, zakręcanym słoikiem. Słoik wypełnij lodem, wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i energicznie wstrząśnij. Resztę kroków powtórz tak samo jak w przepisie powyżej.

 

Obserwuj nas:

9,303FaniLubię
8,430ObserwującyObserwuj
101,000SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

Mała Sztuka – recenzja

Rok rocznie jestem pod coraz większym wrażeniem Gdańska. Miasto, przynajmniej, jeżeli chodzi o kwestię gastronomiczną, rozwija się w zawrotnym tempie. Z roku...

Bourbon – Legendarny trunek Ameryki. Część 1

American Whisky – pochodzenie, historia, narodziny oraz podział. Często spotykam się z pytaniem: „Czy bourbon to whisky?” Tak, zdecydowanie....

Paloma nad Wisłą – recenzja

Zazwyczaj wchodząc do nowego lokalu najpierw zwracamy uwagę na wystrój, muzykę, czy zaopatrzenie baru (choć w tym ostatnim wypadku może to tylko...

Ray – recenzja

Ray to kolejny koktajlbar, który odwiedziłem podczas mojej krótkiej wizyty w Szczecinie. Usytuowany jest w kamienicy w samym środku rozrywkowej części zachodniopomorskiej...