Drinki z Likierem Kamaniwanalaya - Przepis Na Drink

Kamaniwanalaya – Przepis Na Drink

Kamaniwanalaya

Kamaniwanalaya to koktajl o nazwie trudnej do wypowiedzenia,  zwłaszcza po jego wypiciu. Komponujemy go na bazie rumu i likieru migdałowego. Sok z ananasa nadaje mu nieco tropikalny klimat, co szczególnie sprzyja kosztowaniu go podczas egzotycznych wakacji.

Kamaniwanalaya – Przepis Na Drink

  • 20 ml białego rumu
  • 20 ml ciemnego rumu
  • 20 ml likieru migdałowego
  • 80 ml soku ananasowego

Sposób przygotowania:

Do szejkera nasyp pokruszonego lodu, a następnie kolejno odmierz i wlej wszystkie składniki. Całość energicznie wstrząśnij (około 10-15 sekund) i odcedź do niskiego szkła wypełnionego świeżym lodem. Życzymy smacznego! Wskazówka: Jeżeli nie posiadasz w domu szejkera możesz śmiało zastąpić go dużym, zakręcanym słoikiem. Słoik wypełnij lodem, wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i energicznie wstrząśnij. Resztę kroków powtórz tak samo jak w przepisie powyżej.

 

Obserwuj nas:

6,987FaniLubię
3,342ObserwującyObserwuj
52,042SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

Iluzja – recenzja

Nic, co jest zbyt zimne lub zbyt ciepłe w pełni nie odda swojego smaku czy charakteru. Lokal, który jako pierwszy wybrałem do...

Loreta Bar – recenzja

Kobiety takiej, jak ona brakowało na warszawskiej mapie barowej. Przypuszczalnie, można natknąć się gdzieś na zbliżone stylem do niej, ale nie spotkałem...

Sztuka tworzenia drinków – jak zacząć?

Sztuka tworzenia drinków od pewnego czasu staje się coraz bardziej popularną na świecie. Nie jest już tylko umiejętnością zarezerwowaną dla osób pracujących...

Szklarnia – recenzja

Jeżeli kiedykolwiek miałbym przenieść się do pięknego miasta Wrocław, wizja codziennego odwiedzania tego lokalu na pewno pomogłaby mi w podjęciu takiej decyzji....

Instagram: