Poradniki Jägermeister - przepis na domowy likier. Jak zrobić i z czym pić?

Jägermeister – przepis na domowy likier. Jak zrobić i z czym pić?

Jak zrobić w domu Jägermeistra? Można na kilka sposobów – rozlewając do kieliszków lub pijąc z „gwinta” Ale tak na poważnie, poniższy przepis na domowej roboty Jagermaister może nie jest idealny ale na pewno jest bliski ideałowi i z pewnością dostarczy wiele przyjemności zarówno w procesie tworzenia jak i picia.

Potrzebne składniki:

  • 2 łyżeczki korzenia lukrecji
  • 1 łyżeczka ziaren kopru włoskiego
  • 12 gwiazdek anyżu
  • 1 łyżeczka ziaren anyżu
  • 1 łyżeczka ziaren kolendry
  • 400  ml wódki
  • 100 ml miodu gryczanego
  • 5 gałązek tymianku

Sposób przygotowania:

Pierwsze pięć składników rozgnieć w moździerzu ale nie za drobno. Wsyp do słoika, zalej wódką i dokładnie wstrząśnij. Odstaw w ciemne miejsce na tydzień pamiętając aby codziennie wstrząsać po dwa razy. Po tym czasie przefiltruj zawartość przez filtr do kawy lub gazę. Dodaj miód, wrzuć tymianek i zmiksuj wszystko w mikserze. Następnie przefiltruj wszystko ponownie przez filtr lub gazę. Przelej do finalnej butelki i gotowe.

Jak pić naszego Jagermeistra?

Tak przygotowany specyfik możesz pić na wiele sposobów. Raczej odradzamy picie alkoholu w połączeniu z napojami energetycznymi w tak popularnych Jäger Bombach. Fajnym połączeniem jest zmiksowanie Jägermeister z tonikiem lub picie tradycyjnie w szotach. Pijąc nasz specyfik poczytaj więcej o historii powstania tego myśliwskiego likieru oraz o jego odmianach.

Obserwuj nas:

6,987FaniLubię
3,349ObserwującyObserwuj
51,984SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

Iluzja – recenzja

Nic, co jest zbyt zimne lub zbyt ciepłe w pełni nie odda swojego smaku czy charakteru. Lokal, który jako pierwszy wybrałem do...

Loreta Bar – recenzja

Kobiety takiej, jak ona brakowało na warszawskiej mapie barowej. Przypuszczalnie, można natknąć się gdzieś na zbliżone stylem do niej, ale nie spotkałem...

Sztuka tworzenia drinków – jak zacząć?

Sztuka tworzenia drinków od pewnego czasu staje się coraz bardziej popularną na świecie. Nie jest już tylko umiejętnością zarezerwowaną dla osób pracujących...

Szklarnia – recenzja

Jeżeli kiedykolwiek miałbym przenieść się do pięknego miasta Wrocław, wizja codziennego odwiedzania tego lokalu na pewno pomogłaby mi w podjęciu takiej decyzji....