Poradniki Infuzowanie - aromatyzowanie drinków

Infuzowanie – aromatyzowanie drinków

Infuzowanie (inaczej aromatyzowanie) to świetna technika dzięki której możemy nadać nowy smak alkoholom. Kompozycja koktajlowa z użyciem infuzowanego składnika zyska zaskakującego charakteru. Infuzowanie w zasadzie jest bardzo prostym procesem, nie jest tak pracochłonne jak przygotowanie nalewki, ale również potrzebuje trochę czasu na “leżakowanie”.

Obserwuj nas:

10,625FaniLubię
10,439ObserwującyObserwuj
123,000SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

Drinki z palemką – czyli o TIKI słów kilka

Słoneczne dni możemy policzyć na palcach jednej ręki, za oknem szaro, dni co raz krótsze… Nie da się ukryć, że zima za...

Najlepsze drinki na whisky dymnej

Ponoć whisky dymną albo się kocha albo nienawidzi. Popularność tej odmiany złotego trunku rośnie w takim stopniu, iż nawet destylarnie spoza „smolistego”,...

Alkohole w służbie muzyki

Moda na sygnowanie własnym nazwiskiem lub nazwą zespołu konkretnych marek alkoholowych przybiera na sile. Ostatnim razem wspominaliśmy o celebrytach zaangażowanych w firmy...

Alkohol a dieta – Drinki niskokaloryczne cz.I

Umówmy się - w szale mody na dbanie o zdrowe żywienie, ćwiczenia i poprawę tężyzny fizycznej teoretycznie nie ma miejsca na alkohol....