Iguana

Iguana to ciekawe połączenie kawy i tequili, dodatkowo wzmocnione wódką. Z tym shotem radzimy naprawdę uważać. Potrafi szybko zawrócić w głowie.

***

Iguana – Przepis

  • 15 ml wódki
  • 15 ml srebrnej tequili
  • 15 ml likieru kawowego

Sposób przygotowania:

Przygotuj szejker z lodem i wlej do niego równe ilości wszystkich składników. Do odmierzenia dokładnych ilości użyj jiggera lub miarki kuchennej. Za pomocą sitka barmańskiego odcedź tak przygotowanego drinka (bez lodu) do schłodzonego kieliszka od wódki.

Podpowiedź: Szejker możesz zastąpić dużym słoikiem. Wsyp do niego lód, następnie wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i wstrząśnij. Kolejne kroki powtarzaj tak samo, jak w przepisie powyżej.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here