Hawaiian Cocktail

Wbrew pozorom, koktajl nie został stworzony na Hawajach, a pochodzi prosto z LA. Smak jednak może kojarzyć nam się z tymi gorącymi wyspami. Jest słodki, owocowy i nieco tropikalny. Szczególnie polecamy wielbicielom rumu.

***

Hawaiian Cocktail – Przepis

  • 20 ml jasnego rumu
  • 20 ml Southern Comfort
  • 10 ml likieru migdałowego
  • 20 ml soku pomarańczowego
  • 20 ml soku ananasowego

Sposób przygotowania:

Koktajl podajemy w schłodzonym szkle, dlatego zacznij od wypełnienia kieliszka lodem lub wstawienia go do zamrażarki na kilka minut, a następnie przygotuj szejker i wszystkie składniki. Do odmierzenia dokładnych ilości użyj jiggera lub miarki kuchennej. Do szejkera wypełnionego lodem wlej wszystkie składniki i energicznie wstrząśnij. Za pomocą sitka barmańskiego odcedź tak przygotowanego drinka do schłodzonego kieliszka (bez lodu). Udekoruj wisienką koktajlową i ananasem.

Podpowiedź: Szejker możesz zastąpić dużym słoikiem. Wsyp do niego lód, następnie wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i wstrząśnij. Kolejne kroki powtarzaj tak samo, jak w przepisie powyżej.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here