Drinki z Likierem El Diablo - Przepis Na Drink

El Diablo – Przepis Na Drink

El Diablo

Przedstawiamy fantastyczny koktajl dla spragnionych fanów tequili. Dodatek likieru porzeczkowego, Ginger ale oraz soku z limonki i cytryny sprawiają, że El Diablo jest nie tylko bardzo smaczny, ale i wyjątkowo orzeźwiający. Jeśli tak jak my lubicie imbir, to będzie to Wasz letni ulubieniec.

El Diablo – Przepis Na Drink

  • 40 ml srebrnej tequili
  • 20 ml likieru porzeczkowego
  • 20 ml soku z limonki
  • 10 ml soku z cytryny
  • 10 ml syropu cukrowego
  • 100 ml Ginger Ale

Sposób przygotowania:

Do podania koktajlu należy użyć wysokiego szkła. W celu schłodzenia kieliszka napełnij go lodem i odstawcie na kilka minut lub wstaw do zamrażarki na czas przygotowania koktajlcieu. Do szejkera wypełnionego lodem wlejcie odpowiednie ilości tequili, likieru porzeczkowego, soku z limonki, soku z cytryny i syrop cukrowy. Wstrząśnijcie składniki i przelejcie do wysokiego szkła. Na koniec dolejcie Ginger ale. Jako dekorację użyjcie cząstki limonki. Jeżeli nie posiadacie szejkera, możecie zastąpić go dużym słoikiem. Do słoika nasypcie lodu, wlejcie składniki, a następnie zamieszajcie. Resztę kroków już znacie!

 

Obserwuj nas:

9,309FaniLubię
8,430ObserwującyObserwuj
102,000SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

Mała Sztuka – recenzja

Rok rocznie jestem pod coraz większym wrażeniem Gdańska. Miasto, przynajmniej, jeżeli chodzi o kwestię gastronomiczną, rozwija się w zawrotnym tempie. Z roku...

Bourbon – Legendarny trunek Ameryki. Część 1

American Whisky – pochodzenie, historia, narodziny oraz podział. Często spotykam się z pytaniem: „Czy bourbon to whisky?” Tak, zdecydowanie....

Paloma nad Wisłą – recenzja

Zazwyczaj wchodząc do nowego lokalu najpierw zwracamy uwagę na wystrój, muzykę, czy zaopatrzenie baru (choć w tym ostatnim wypadku może to tylko...

Ray – recenzja

Ray to kolejny koktajlbar, który odwiedziłem podczas mojej krótkiej wizyty w Szczecinie. Usytuowany jest w kamienicy w samym środku rozrywkowej części zachodniopomorskiej...