Chocolate Biscuit

Prosty w przygotowaniu i przyjemny w smaku, a dodatkowo wygląda ponadprzeciętnie apetycznie. Koktajl Chocolate Biscuit został stworzony pod koniec lat 90 w The Atlantic Bar & Grill w Londynie i od tamtego czasu podbija serca oraz podniebienia miłośników słodkich alkoholi. W jego skład wchodzi ciemny likier kakaowy, likier kawowy oraz składnik nadający całości charakteru – koniak. Chocolate Biscuit idealnie pasuje jako deser lub słodki dodatek do naszego alkoholowego menu. 

***

Chocolate Biscuit – Przepis

  • 30 ml koniaku
  • 30 ml likieru kakaowego (ciemny)
  • 30 ml likieru kawowego

Sposób przygotowania:
Kieliszek, w którym podasz koktajl wypełnij lodem i odstaw na czas przygotowania drinka lub wstaw na kilka minut do zamrażarki w celu schłodzenia. Za pomocą jiggera lub miarki kuchennej odmierz dokładne ilości składników, a następnie wlej je do szejkera z lodem i energicznie wstrząśnij. (Mała podpowiedź: Jeżeli nie posiadasz w domu szejkera, możesz śmiało zastąpić go dużym słoikiem. Wypełnij słoik lodem, wlej odpowiednie ilości składników, dokładnie zakręć i wstrząśnij.) Ostatnim krokiem do idealnego koktajlu jest garnish! Wierzch drinka przyprósz kakao. Życzymy smacznego. 😉

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here