Champagne Daisy

Champagne Daisy jest bardzo rześki i owocowy, ale żeby w pełni docenić go docenić, musisz polubić ziołowy aromat Chartreuse – francuskiego likieru, który oparty jest na destylacie winnym oraz zawiera ekstrakty ze 130 różnych ziół.

***

Champagne Daisy – Przepis

  • 80 ml szampana lub wina musującego
  • 40 ml chartreuse (żółte)
  • 20 ml soku z cytryny
  • 10 ml grenadiny

Sposób przygotowania:
Pierwszym krokiem do przygotowania koktajlu będzie przygotowanie kieliszka w którym go podasz. Kieliszek wypełnij lodem i odstaw na kilka minut lub wstaw do zamrażarki na czas przygotowania koktajlu. Wszystkie składniki (oprócz szampana!) wlej do szejkera i energicznie wstrząśnij przez około 10-15 sekund. (W odmierzeniu dokładnych ilości pomoże Ci jigger lub miarka kuchenna). Całość odcedź do wcześniej schłodzonego kieliszka i uzupełnij szampanem. Naszą dekoracją będzie skórka pomarańczy… i gotowe! Smacznego! Jeżeli nie masz w domu szejkera, użyj dużego słoika: nasyp do niego lodu, wlej odmierzone składniki (oprócz szampana), dokładnie zakręć i energicznie wstrząśnij. Następnie przelej koktajl do kieliszka, uzupełnij szampanem i udekoruj. 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here