Budowanie, czy też komponowanie koktajlu, nie jest niczym innym, niż wlewaniem składników bezpośrednio do szkła – obowiązują jednak przy tym pewne kluczowe zasady.
Ilość lodu również wpływa na utrzymanie odpowiedniej temperatury drinka.
Chyba nie poznałam jeszcze człowieka, któremu nazwa „absynt” czy „absinthe” byłyby obce. Większości z nas przynajmniej raz go spróbowała, a znajdą się i koneserzy,...
Nazwy kordiał czy też cordial dla amatorów domowego „drinkowania” mogą brzmieć staropolsko lub wręcz egzotycznie. W naszej historii gorzelniczej odnaleźć możemy bardzo wiele wzmianek...
„Gruszka” to innymi słowy, kanoniczny kształt kobiecej sylwetki. Czy gruszkówka lub likier z gruszek, ma równie wysoki potencjał smakowy co estetyczny?! Oczywiście, że tak...
Nadchodzi czas śliwek, Za chwilę sady, a później stragany pokryte zostaną tymi przepysznymi owocami. Już za chwilę zajadać będziemy się knedlami, a w wolnej...