Drinki z Rumem Breakfast Club – Przepis Na Drink

Breakfast Club – Przepis Na Drink

Smaki na pierwszy rzut oka faktycznie bardzo śniadaniowe. Marmolada, miód i herbata. Nie jesteśmy tylko przekonani, czy taka ilość rumu powinna być spożywana przed dwunastą. Do tego nie używamy tu zwykłej Earl Grey, a chińskiej herbaty z prowincji Fukien z wyraźnym, wędzonym aromatem. Zatem nie do końca jesteśmy przekonani czy nazwa drinka jest trafiona, aczkolwiek co do balansu smaków nie mamy żadnych zarzutów. Breakfast Club jest po prostu pyszne, a to o której go spożyjecie zostawiamy na Waszych głowach. 

Breakfast Club – Przepis Na Drink

  • rum jasny – 80 ml
  • marmolada pomarańczowa – 1 łyżka
  • miód płynny – 1 łyżka
  • herbata Lapsang Souchong – 40 ml

Sposób przygotowania:

W przepisie używamy ostudzonej herbaty, zatem zacznij od jej zaparzenia i odczekania do momentu, gdy będzie letnia. Następnie na dnie szejkera wymieszaj marmoladę, rum i miód, tak by składniki dobrze się wymieszały, a miód rozpuścił się. Dodaj zimną herbatę oraz lód i całość energicznie wstrząśnij. Tak przygotowany koktajl za pomocą sitka barmańskiego odcedź bez lodu do schłodzonego kieliszka. Gotowe, smacznego!

Obserwuj nas:

10,154FaniLubię
10,439ObserwującyObserwuj
113,000SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

Niewinni czarodzieje 2.0 Powiśle – recenzja

Właściwie to długo nie wiedziałem, jak ugryźć ten temat; do recenzji zabierałem się jak pies do jeża sądząc, że po pierwszym wielkim...

Kwiaty jadalne, jakie wybrać i jak wykorzystać?

Kwiaty jadalne nie od wczoraj spotkać można na naszych stołach i to nie tylko w wazonach. Zazwyczaj kwiaty traktujemy jako ozdobę, a...

Elixir – recenzja

Właściwie to nie mogłem doczekać się, żeby podzielić się moimi wrażeniami z pobytu w bydgoskim Elixirze. Musiał jednak odstać swoje w kolejce...

Parter Whisky Vodka Cocktail Bar – recenzja

Bardzo lubię Toruń, swojego czasu dość często tu wpadałem, ale było to dawno temu, w czasach kiedy alkoholu jeszcze nie traktowałem bardzo...