Alexandra

Panna Alexandra to nic innego jak kawa z prądem na zimno. Połączenie rumu, kawy i śmietanki jest bardzo przyjemne i daje niezłego kopniaka. Koktajl ten świetnie sprawdzi się jako opcja deserowa. Dodatek pasteryzowanego białka kurzego sprawi, że koktajl zyska aksamitną strukturę i będzie rozpływał się w ustach.

Składniki:

  • 45 ml Navy rum
  • 30 ml likieru kawowego
  • 30 ml śmietanki 30%
  • 7.5 ml pasteryzowanego białka kurzego (opcjonalne)

Sposób przygotowania:

Zacznij od wypełnienia kieliszka lodem lub wstawienia go do zamrażarki na kilka minut. W tym czasie przygotuj wszystkie potrzebne akcesoria. Do odmierzenia dokładnych ilości użyj jiggera lub miarki kuchennej. Do szejkera wypełnionego lodem wlej wszystkie składniki i energicznie wstrząśnij. Przelej tak przygotowanego drinka do schłodzonego kieliszka. Podpowiedź: Szejker możesz zastąpić dużym słoikiem. Wsyp do niego lód, następnie wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i wstrząśnij. Koktajl możesz udekorować odrobiną startej gałki muszkatołowej.

Obserwuj nas:

11,024FaniLubię
10,439ObserwującyObserwuj
129,000SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze: