Drinki z Ginem Alessandro - Przepis Na Drink

Alessandro – Przepis Na Drink

Alessandro

Bazą do tego koktajlu jest czarna sam buca – likier, który zawiera charakterystyczny posmak anyżu i aromatycznych przypraw. W połączeniu z ginem i śmietanką tworzy kremowy drink w szarym kolorze. Alessandro jest zdecydowanie dla tych, którzy chcą rozmydlić aromaty anyżkowe.

Alessandro – Przepis Na Drink

  • 20 ml ginu
  • 40 ml likieru Sambuca
  • 20 ml śmietanki

Sposób przygotowania:

Koktajl podajemy w schłodzonym szkle, dlatego zacznij od wypełnienia kieliszka lodem lub wstawienia go do zamrażarki na kilka minut, a następnie przygotuj szejker i wszystkie składniki. Do odmierzenia dokładnych ilości użyj jiggera lub miarki kuchennej. Do szejkera wypełnionego lodem wlej wszystkie składniki i energicznie wstrząśnij. Przelej tak przygotowanego drinka do schłodzonego kieliszka. Podpowiedź: Szejker możesz zastąpić dużym słoikiem. Wsyp do niego lód, następnie wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i wstrząśnij. Kolejne kroki powtarzaj tak samo, jak w przepisie powyżej.

Obserwuj nas:

6,987FaniLubię
3,351ObserwującyObserwuj
52,020SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

Iluzja – recenzja

Nic, co jest zbyt zimne lub zbyt ciepłe w pełni nie odda swojego smaku czy charakteru. Lokal, który jako pierwszy wybrałem do...

Loreta Bar – recenzja

Kobiety takiej, jak ona brakowało na warszawskiej mapie barowej. Przypuszczalnie, można natknąć się gdzieś na zbliżone stylem do niej, ale nie spotkałem...

Sztuka tworzenia drinków – jak zacząć?

Sztuka tworzenia drinków od pewnego czasu staje się coraz bardziej popularną na świecie. Nie jest już tylko umiejętnością zarezerwowaną dla osób pracujących...

Szklarnia – recenzja

Jeżeli kiedykolwiek miałbym przenieść się do pięknego miasta Wrocław, wizja codziennego odwiedzania tego lokalu na pewno pomogłaby mi w podjęciu takiej decyzji....