Drinki z Ginem Alessandro - Przepis Na Drink

Alessandro – Przepis Na Drink

Alessandro

Bazą do tego koktajlu jest czarna sam buca – likier, który zawiera charakterystyczny posmak anyżu i aromatycznych przypraw. W połączeniu z ginem i śmietanką tworzy kremowy drink w szarym kolorze. Alessandro jest zdecydowanie dla tych, którzy chcą rozmydlić aromaty anyżkowe.

Alessandro – Przepis Na Drink

  • 20 ml ginu
  • 40 ml likieru Sambuca
  • 20 ml śmietanki

Sposób przygotowania:

Koktajl podajemy w schłodzonym szkle, dlatego zacznij od wypełnienia kieliszka lodem lub wstawienia go do zamrażarki na kilka minut, a następnie przygotuj szejker i wszystkie składniki. Do odmierzenia dokładnych ilości użyj jiggera lub miarki kuchennej. Do szejkera wypełnionego lodem wlej wszystkie składniki i energicznie wstrząśnij. Przelej tak przygotowanego drinka do schłodzonego kieliszka. Podpowiedź: Szejker możesz zastąpić dużym słoikiem. Wsyp do niego lód, następnie wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i wstrząśnij. Kolejne kroki powtarzaj tak samo, jak w przepisie powyżej.

Obserwuj nas:

7,643FaniLubię
4,096ObserwującyObserwuj
65,300SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

Jak zrobić 11 najsmaczniejszych drinków bezalkoholowych?

Wchodzisz do klubu, gdzie znajomi sączą kolorowe drinki z palemkami, ale Ty jako kierowca  nie pijesz,  więc prosisz o propozycje dla siebie...

Vermouth – co to jest bianco, rosso, extra dry i z czym pić?

Włochy to jeden z największych producentów alkoholu na świecie. Wśród wszystkich trunków wytwarzanych na płw. apenińskim są kategorie, które pozostają charakterystyczne dla...

Andrzejki last minute – 5 najlepszych drinków!

Andrzejki - magia, przelewanie wosku, świece, noc zabawy i święto wszystkich Andrzejów. Właściwie skąd wzięło się to święto? Według powszechnych źródeł...

Jak zrobić domowy grzaniec z piwa, wina lub miodu oraz wersję bez alkoholu?

Robi się coraz zimniej, w związku z czym nasze zmarznięte organizmy potrzebują zostać odpowiednio dogrzane. Możemy się ocieplać od zewnątrz nakładając na...

Instagram: