Alan’s Apple Breeze

Alan’s Apple Breeze to słodko-kwaśna kompozycja stworzona przez Alana Johnstona w 2002 roku. Bazą do tego koktajlu jest biały rum oraz Apricot brandy. Przeważają tu aromaty owocowe i słodkie. Polecamy skosztować, gdy macie ochotę na coś orzeźwiającego. 

Alan’s Apple Breeze – Przepis Na Drink

  • 80 ml białego rumu
  • 20 ml likieru Apricot Brandy
  • 60 ml soku jabłkowego
  • 60 ml soku brzoskwiniowego
  • 20 ml soku z limonki
  • 10 ml syropu cukrowego

Sposób przygotowania:

Do szejkera wypełnionego lodem wlej odpowiednie ilości składników. W odmierzeniu dokładnych ilości pomoże Ci jigger lub miarka kuchenna. Wstrząśnij składniki i za pomocą sitka barmańskiego odcedź bez lodu do wysokiego szkła. Tak przygotowany koktajl udekoruj plasterkiem jabłka. Jeżeli nie posiadasz w domu szejkera, zastąp go dużym słoikiem. Do słoika wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i wstrząśnij (przez około 15 sekund). Następnie, tak samo jak w przepisie powyżej, odcedź koktajl do wysokiego szkła oraz udekoruj.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here