Drinki z Likierem Adam & Eve - Przepis Na Drink

Adam & Eve – Przepis Na Drink

Adam & Eve

Ten koktajl to ukłon w stronę zakazanego owocu. Jest wykwintnym napojem o nieoczywistym smaku. Tworzymy go na bazie American Bourbon Whisky i Galliano, króry powoduje, że w tym koktajlu mocno wyczuwalne są ziołowe aromaty. Całość dopełniają syrop cukrowy oraz Angostura Bitters. Drink w sam raz, żeby Ewę nauczyć pić whisky. 

Adam & Eve – Przepis Na Drink

  • 40 ml American Bourbon Whisky
  • 10 ml likieru Galliano
  • 10 ml syropu cukrowego
  • 3 dash Angostura Bitter

Sposób przygotowania:

Do szejkera nasyp lodu, a następnie za pomocą jiggera lub miarki kuchennej dokładnie odmierz i wlej wszystkie składniki. Energicznie wstrząśnij i tak przygotowany koktajl wlej do niskiego szkła. Jako dekoracji użyj skórki z cytryny. Nie bój się zgrzeszyć!

Wskazówka: Jeżeli nie posiadasz w domu szejkera, możesz śmiało zastąpić go dużym słoikiem. Wypełnij słoik lodem, wlej odpowiednie ilości składników, dokładnie zakręć i wstrząśnij. Resztę kroków znasz z przepisu powyżej!

Obserwuj nas:

9,100FaniLubię
8,407ObserwującyObserwuj
99,300SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

Ten Bar – recenzja

Dwa miesiące lockdownu spowodowanego pandemią koronki i bieżąca sytuacja na pewno nie należą do łatwych. W olbrzymim stopniu odczuli to właściciele wszelkiego...

Cynar. Co wyróżnia go spośród Amaro? Jaka jest historia Cynar? Kto stworzył Cynar? Czym się charakteryzuje Cynar i jak go pić?

Jeżeli ktoś uważa, że o Amari zostało napisane już wszystko, to jest w dużym błędzie. Jeżeli też ktoś uważa, że wszystkie te...

Wściekły pies – wszystko, co musisz wiedzieć!

Skąd pochodzi Wściekły Pies? Jak wykonać ten kultowy drink? Skąd pochodzi jego międzynarodowa sława? W poniższym artykule opiszemy genezę tego shota, jak...

Piwowarstwo domowe, czyli jak zrobić piwo samemu w domu krok po kroku, a przede wszystkim – dlaczego?

Kiedy Patryk zapytał mnie czy nie chciałbym napisać czegoś na temat piwowarstwa domowego na Mój Bar w zasadzie moim głównym pytaniem było...