Acapulco

Acapulco to rześki koktajl, wykonany na bazie rumu i tequili. Jest niezwykle lekki i owocowy. Zasmakuje każdemu, zwłaszcza w upalne dni. Nie bez powodu nosi nazwę gorącego miasta w Meksyku. Szczególnie polecamy fanom tequili.

***

Acapulco – Przepis

  • 40 ml białego rumu
  • 40 ml srebrnej tequili
  • 80 ml soku ananasowego
  • 40 ml soku z grejpfruta
  • 20 ml syropu cukrowego

Sposób przygotowania:

Szejker wypełnij lodem i wlej do niego wszystkie składniki. Pamiętaj o odmierzeniu dokładnej ilości każdego składnika – tylko tak zachowasz oryginalną recepturę i uzyskasz zamierzony efekt! Pomoże Ci w tym jigger lub miarka kuchenna. Wszystkie składniki energicznie wstrząśnij w szejkerze, a następnie za pomocą sitka barmańskiego odcedź do wysokiego szkła, wypełnionego świeżym lodem. Nie martw się jeżeli nie masz w domu szejkera – możesz śmiało zastąpić go dużym, zakręcanym słoikiem. Ostatnim krokiem do koktajlu doskonałego jest garnish! W naszym koktajlu dekoracją będzie cząstka ananasa. Nic trudnego, prawda?

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here