Drinki z Ginem Abbey Martini - Przepis Na Drink

Abbey Martini – Przepis Na Drink

Abbey Martini

Klasyczny i prosty w wykonaniu drink na bazie ginu i soku z pomarańczy. Połączenie intensywności ginu, gorzkiego Angostura Bitter, kwasowości cytrusów oraz słodyczy wermutu sprawia, iż smak jest idealnie zbalansowany. Zapewne dlatego Abbey Martini cieszy się ogromną sympatią wśród fanów ginu. 

Abbey Martini – Przepis Na Drink

  • 40 ml ginu
  • 20 ml słodkiego wermutu
  • 20 ml soku z pomarańczy
  • 3 dash Angostura Bitter

Sposób przygotowania:

Kieliszek, w którym podasz koktajl wstaw na kilka minut do zamrażarki lub wypełnij lodem i odstaw w celu schłodzenia. Szejker napełnij lodem. Do szejkera wlej odpowiednią ilość ginu, słodkiego wermutu i soku z pomarańczy. Do odmierzenia ilości składników możesz użyć jiggera lub miarki kuchennej. Dodaj 3 dashe Angostura Bitter. Następnie wstrząśnij z lodem i przelej do schłodzonego szła. Jako dekorację użyj skórki z pomarańczy.

Mała podpowiedź: Jeżeli nie masz w domu szejkera, możesz śmiało zastąpić go dużym słoikiem. Do słoika nasyp lodu, wlej gin, słodki wermut, i sok z pomarańczy. Dodaj 3 dashe Angostura Bitter. Dokładnie zakręć i energicznie wstrząśnij (przez około 15 sekund). 

Obserwuj nas:

6,987FaniLubię
3,351ObserwującyObserwuj
52,020SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze:

Iluzja – recenzja

Nic, co jest zbyt zimne lub zbyt ciepłe w pełni nie odda swojego smaku czy charakteru. Lokal, który jako pierwszy wybrałem do...

Loreta Bar – recenzja

Kobiety takiej, jak ona brakowało na warszawskiej mapie barowej. Przypuszczalnie, można natknąć się gdzieś na zbliżone stylem do niej, ale nie spotkałem...

Sztuka tworzenia drinków – jak zacząć?

Sztuka tworzenia drinków od pewnego czasu staje się coraz bardziej popularną na świecie. Nie jest już tylko umiejętnością zarezerwowaną dla osób pracujących...

Szklarnia – recenzja

Jeżeli kiedykolwiek miałbym przenieść się do pięknego miasta Wrocław, wizja codziennego odwiedzania tego lokalu na pewno pomogłaby mi w podjęciu takiej decyzji....