Zawiany Kucharz: przepis na sos żurawinowy z wódką

Sos żurawinowy sprawdzi się jako idealny dodatek na świąteczny stół! Lepiej zrezygnować z tego sklepowego na rzecz własnego - oto wyjątkowo prosty przepis do zrobienia, a do tego zawiera alkohol, który podbije słodko-kwaśny smak. W tej recepturze użyjemy wódki, ale też można wykorzystać koniak czy burbon

Zawiany Kucharz: przepis na pieczarki w piwie

Pieczarki są na tyle aromatyczne, że doskonale sprawdzą się jako dodatek do każdego dania obiadowego. Małe pieczarki świetnie absorbują wszelkie ziołowe aromaty, a piwo podkreśli ich wyrazisty smak.

Prażone pestki dyni – smakowita zakąska do drinka!

Jako zakąskę, zamiast popcornu proponujemy chrupiące, upajające pieczone pestki dyni. Świetnie pasują do koktajli na bazie whisky, rumu, a nawet tequili.

Zawiany Kucharz: tarta z jabłkami, whiskey i miodem.

Lekko kwaśne jabłka idealnie komponują się z półkruchym spodem, miodem gryczanym, i rozgrzewającą nutą whiskey.