Halloween to świetna okazja do spotkania ze znajomymi. A jak ktoś nie lubi Halloween, to niech poczeka na Zaduszki. Żadne z nas dziady, dlatego zebraliśmy dla Was trzy strasznie fajne pomysły na świętowanie w najbliższych dniach, oto jeden z nich – nie dość, że szaleńczo wygląda to jeszcze całkiem pysznie smakuje!

Wszystko czego potrzeba do zrobienia Zombie szota:

  • 20 ml likier brzoskwiniowy
  • 10 ml Creme de Menthe (zielony, nie ten przezroczysty)
  • 10 ml Irish Cream
  • chlust grenadiny lub gęstego soku malinowego

oraz

  • kieliszek typu szot
  • łyżka barmańska

Sposób przygotowania:
Dobra rada: Szczegóły poradnik dotyczący budowania szotów wartwowych znajdziesz tutaj.
1. Wlej po kolei do kieliszka typu szot: likier brzoskwiniowy, likier miętowy, Irish Cream.
2. Tuż przed podaniem, delikatnie dodaj chlust syropu malinowego.

*Finalny efekt zależy od gęstości składnika, która może być inna w zależności od producenta.

Zobacz również inne przepisy na Halloween: CYDROWY PONCZ Z PŁYWAJĄCYMI GŁÓWKAMI!
ŚLISKIE ROBACZKI – ALKOHOLOWE ŻELKI