UL Gastro Bar – recenzja
Ul nie jest jednak miejscem dla każdego. Na przykład, nie jest miejscem dla mnie…
Ul nie jest jednak miejscem dla każdego. Na przykład, nie jest miejscem dla mnie…
Niektórzy autorzy drinków uznają, że warto aromatyzować koktajle tytoniem. Nasza redakcja, delikatnie rzecz ujmując, nie podziela tego przekonania. Ktoś zapyta: dlaczego? Odpowiedź jest prosta: tytoń jest niezdrowy. To wytłumaczenie może być jednak zbyt lakoniczne dla tych, którzy na poważnie interesują się tematem aromatyzowania koktajli tytoniem. Z tego względu w niniejszym artykule podamy szereg innych powodów, dla których, w ocenie redakcji, nie należy używać tytoniu do aromatyzowania drinków.
Czemu mi to zrobiłeś? Dlaczego swoją postawą zdewaluowałeś dla mnie tak świetny bar? Miejsce, z którym dodatkowo związany jestem sentymentalnie, gdyż byłem przy narodzinach jego koncepcji. Dochodziły do mnie słuchy, iż takie praktyki zdarzają się na mieście, nigdy jednak ich nie doświadczyłem, a zwłaszcza w sytuacji kiedy barman ewidentnie rozpoznaje mnie i wie w jakim celu tam przyszedłem…
Póki co jedyną rzeczą która mogłaby spowodować abym odwiedził Reginę kolejny raz jest kuchnia.
Do miejsc zlokalizowanych w turystycznych częściach miast podchodzę bardzo sceptycznie. Z doświadczenia wiem, iż są to lokale drogie, nastawione na jednorazowego klienta (specjalnie nie użyłem tu słowa Gość). Nie bywam więc w lokalach na warszawskiej Starówce, lecz tym razem ciekawość wzięła górę.
Spokojnie to nie będzie awaria!
Crustowanie to nie tylko sposób na “upiększenie” drinka, ale i metoda na wkomponowanie dodatkowych smaków.