#Tag gastronomia


Wypijmy za uczciwość

Wyobraź sobie bar, gdzie nie ma barmanów. Alkohol wystawiony na lśniących półkach dostępny jest w każdej chwili dla Ciebie. Jest lód, shaker i inne barmańskie gadżety oraz instrukcje na proste drinki. W każdej chwili możesz poczęstować się i zrobić ulubiony koktajl, drugi, trzeci. Po skończonej konsumpcji piszesz na kartce ile wypiłeś i płacisz tyle ile wydaje ci się słuszne. Czy znając naturę człowieka mogłoby coś takiego zaistnieć?

Czytaj dalej Brak komentarzy

Najlepsze bary w Nowym Jorku, cz. 2

Biznes barowy w Nowym Jorku jest jak studnia bez dna. Prawie na każdym rogu znajduje się dobrze funkcjonujący, jeśli nie świetnie prosperujący, lokal; w nowo stawianych budynkach prawdopodobieństwo, że jakiś bar się znajdzie jest bardzo duże. Ostatnio w swojej relacji z barowych podróży po Nowym Jorku skupiłem się głównie na opisie konceptu, obsługi czy oferty. Tym razem postaram się określić to, co wpłynęło na sukces konkretnego baru. Na warsztat wziąłem zatem dobrze znane i stawiane za wzór bary miasta, które nigdy nie śpi.

Czytaj dalej Brak komentarzy