JUŻ 27 LISTOPADA O 19:00 W KLUBIE NIEBO W WARSZAWIE,  ODBĘDZIE SIĘ WYCZEKIWANA OD DAWNA GALA 15-LECIA MIĘDZYNARODOWEJ SZKOŁY BARMANÓW I SOMMELIERÓW.

Na wyjątkowo bogaty program imprezy złożą się m. in.: podsumowanie 15 lat działalności Szkoły na tle rozwoju polskiej gastronomii, oraz guest bartending i flair jam, czyli pyszne koktajle w wykonaniu najlepszych barmanów z topowych polskich koktajlbarów takich jak: Kita Koguta, Woda Ognista, 17 Schodów Cocktail Bar, Charlie, El Koktel, Flisak ’76,  The ROOTS Cocktail Bar,  Mercy Brown, oraz 6 cocktails!

W trakcie wydarzenia odbędzie się prezentacja projektu BARSTARS i wernisaż wyróznionych postaci.

BarStars to projekt mający na celu uhonorowanie i podsumowanie rozwoju i sukcesów polskiej sceny barowej na przestrzeni ostatnich 15 lat. Od piwa z sokiem i wódki z colą do bogactwa form i smaków dopasowanych do coraz bardziej wymagających kubków smakowych bywalców barów, aż po nowoczesne w formie koktajle molekularne.
Zaprezentowane zostaną osobowości, które wyróżniły się w Polsce oraz z sukcesami promowały talent i pasję do baru poza naszymi granicami, zwycięzców międzynarodowych konkursów, prekursorów i wizjonerów naszej gastronomii, którzy wpłynęli na obecny kształt kultury barowej. Celebrujemy aktualne sukcesy i przypominamy te już zapomniane, które przecierały szlaki i inspirowały przyszłych barmanów. Kuratelę nad projektem obejmuje kolektyw Zajarani.pl, którego przedstawiciele dokumentują od wielu lat rozwój polskiej sceny barowej. 

To będzie wieczór zmiksowany z najlepszych doznań!

O oprawę muzyczną zadbają kolektyw Flirtini i Rapperoni, a zespół Hey Girlz Hey Boyz uświetni imprezę koncertem na żywo. Oczywiście nie zabraknie pokazu barmańskiego w wykonaniu mistrzów świata: Tomka Małka i Marka Posłusznego. Wśród dodatkowych atrakcji znajdzie się Bartender VR Simulator, czyli pierwsza na świecie wirtualna rzeczywistość barowa z innowacyjną gra barmańska. Podczas gali odbędzie się także aukcja na rzecz Shake&Help – znanej, barmańskiej inicjatywy charytatywnej.

UWAGA: Wstęp na imprezę tylko z zaproszeniem.  Weź udział w naszym konkursie i wygraj podwójne zaproszenie DELUXE.

Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów (MSBiS) powstała w 2002 i dziś obchodzi jubileusz 15 lecia
działalności. MSBiS była pierwszą i do dziś jest jedyną tego typu szkołą w Polsce oraz największą (zarówno pod
względem powierzchni, szerokiej oferty, jak i liczby absolwentów) w Europie. MSBiS jest liderem w branży
szkoleń gastronomicznych.

MSBiS prowadzi szkolenia i kursy przygotowujące do wykonywania nowego zawodu: w tym najbardziej
popularne- regularne, intensywne dwutygodniowe Szkolenia Barmańskie. W ofercie szkoły znajdują się także:
Kursy Sommelierskie, Kursy Baristyczne, Kursy Kelnerskie, Szkolenia Flair, Szkolenia z Miksologii
Molekularnej, Szkolenia Managerskie. Prowadzone są także warsztaty fakultatywne (doszkalające) dla
absolwentów – czynnych zawodowo barmanów.

Wysoki poziom nauczania oraz rzetelność osób tworzących MSBiS zaowocowały uznaniem i szeroką współpracą
z branżami alkoholową oraz usług gastronomicznych / HoReCa. Szkoła cieszy się zaufaniem i od lat kontynuuje współpracę z instytucjami rynku pracy, Urzędami Pracy, OSP, CPR, OHP, Szkołami Gastronomicznymi i wieloma innymi organizacjami. Autorski program szkoleń oraz jego wymierne efekty już trzykrotnie zyskały wsparcie środkami z Unii Europejskiej w ramach PO KL Europejskiego Funduszu Społecznego, dzięki którym zrealizowaliśmy własne projekty dla blisko tysiąca osób z sektora HoReCa oraz bezrobotnych.

MSBiS współtworzy wiele wydarzeń i konkursów barmańskich. Dzięki temu społeczność barmanów skupionych
wokół naszej szkoły (i nie tylko) rozwija swoje pasje, umiejętności, rywalizuje i jednocześnie tworzy kreatywną
wspólnotę oraz kulturę zawodową. W ramach działalności eventowej organizowane są warsztaty integracyjne, obsługę i pokazy barmańskie, a także prezentacje i degustacje tematyczne oraz produktowe.

W ramach bar consultingu MSBiS pomaga osobom otwierającym lokale gastronomiczne (bary i restauracje) w
stworzeniu koncepcji unikalnych miejsc, zatrudnienia pracowników, skomponowania menu oraz
funkcjonalnego i dobrze dobranego do profilu lokalu zatowarowania.

Więcej informacji : www.msbis.com